Teava galvanizata – protectie reala împotriva ruginii

Teava galvanizata – protectie reala împotriva ruginii

Avantajele si inconvenientele unei tevi galvanizata

Teava galvanizata este o teava din otel care este acoperita cu zinc. Acest strat este cel care va proteja otelul de coroziune. Nu rugineste deci si utilizarile sale sunt extrem de diverse. Teava galvanizata pe care o alegi de la un depozit online de materiale de constructii se foloseste mai ales pentru constructiile exterioare sau pentru unele lucrari de instalatie la interior.

Care sunt deci avantajele sale ?

O protectie anti-rugina. Furinzand un strat de protectie suplimentar, la teava zincata este mai dificil sa apara rugina. Deci tevile sunt perfect protejate. Stratul de zinc nu lasa rugina sau alte minerale sa apara pe tevi. Invelisul de zinc este prezent atât la exterior cat si la interior.

Un pret inferior fata de alte produse de pe piata. Procesul de galvanizare costa in general mai putin decât alte procedee populare pentru protectia tevilor. Galvanizarea nu necesita atât de multa munca si manipulare manuala. In acelasi timp, are o durata mai mare de viata. In unele regiuni rurale poate dura peste 50 de ani si in unele regiuni urbane poate dura in jur de 25 de ani. Iar costurile de intretinere sunt mai mici.

O inspectare mai usoara. Procesul de inspectare al unei tevi galvanizate este simplu si direct. Pot fi testate cu mana si procesul de testare al grosimii lor este simplu si nu distruge, fiind unul non-invaziv.

Tevile zincate ofera o protectie fara pereche. Nu prea conteaza care parte a otelului este expusa, zincul se va coroda mereu primul. Se va crea astfel o protectie sacrificiala pentru zonele care se degradeaza.

Tevile galvanizate sunt cele mai robuste deci forma si calitatea lor nu vor avea de suferit din cauza unor actiuni specifice. Calitatea fiecareia respecta astfel cele mai ridicate standarde. Tevile se asambleaza extrem de usor si nu au nevoie deloc de interventie.

Sunt cea mai buna alegere deci pentru marile lucrari de constructie, mai ales pentru sistemele de irigare agricole, pentru sistemele de incalzire, in domeniul sanitar si al transportului de energie, printre altele.

Tevile galvanizate sunt printre cele mai folosite datorita durabilitatii lor prelungite, a rezistentei lor si a formabilitatii lor. Zincul este cel care protejeaza metalul de baza, actionand drept o bariera contra elementelor corozive.

Aceasta polivalenta le fac sa poata sa fie folosite la foarte multe proiecte si in foarte multe tipuri de industrii. Principalul avantaj al lor este polivalenta lor, pe langa durata lor de viata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *