Sinergia păcatului

Ca să nu începem filozofia pe nemestecate am să discut un pic pe teama sinergiei şi motivul pentru care am ales acest cuvânt pentru titlul în relaţie cu păcatul . Atunci când mai multe organisme vii se organizează inconştient sau nu să îndeplinească aceeaşi funcţie , de exemplu să vâneze , atunci putem spune că avem treabă cu o sinergie . Sistemul în sine capătă nişte propietăţi pe care un individ nu le are . Un exemplu drăguţ şi practic despre sinergie îl puteţi găsi pe acest forum.

Bine , bine , dar care este legătura între păcat şi sinergie ? Să presupunem că cineva face un păcat căruia la prima vedere nu-i prea dă importanţă . Acest păcat îl considerăm o ecuaţie a problemei numită sinergie . La rândul său un alt individ face un alt păcat care aparent nu are efecte vizibile . Nicidecum atunci când îngropăm un sâmbure în pământ şi punem niţică apă nu apare copacul aşa deodată . Exemplul de păcat de mai sus nu este ales întâmplător . Pe forumul pe care-l prezentam mai sus dă cineva un exemplu cu peşti . Ei nu sunt conştienţi de ceea ce se întâmplă dar asta nu înseamnă că întregul sau efectul nu este vizibil . Efectele le vedem cu toţii sub forme care de care mai urâte : de la divorţuri şi copii cu probleme psihice , de la depresii şi resentimente , de la crime şi violuri . Unii continuă să facă aceste păcate chiar dacă la un moment dat sunt anunţaţi de gravitatea faptelor lor . Nu spun că este lucru dramatic să-ţi imaginezi scenarii mai puţin normale , îţi prezint scheletul şi ramificaţiile unei sinergii inconştiente . Diferenţa majoră între noi şi necuvântătoare este că ele nu sunt conştiente de consecinţe sau de întreg şi nici măcar nu fac un lucru rău . Noi suntem conştienţi de gravitatea faptelor noastre dar continuăm să le facem pentru că avem impresia că treaba nu pute chiar aşa de tare .

Am găsit pe web poveştile ale unui asistent social . Este deajuns să privim cele două imagini prezentate acolo să ne dăm seama de efecte . Exemplul este dat nu pentru a presăra indirect în mintea cuiva că trebuie să se ajungă în acele ipostaze . Exemplul prezintă efectele dezastroase ale unor cauze mărunte care aparent sunt mici şi nevinovate . Divorţul sau bătăile din cuplu nu sunt o problemă nouă sau nevorbită . Sunt la ordinea zilei şi contribuie la urâţirea societăţii în care trăim . Să nu uităm şi de copii care se nasc şi au de suferit din cauza unor părinţi iresponsabili , dar şi de viitoarele familii sau victime pe care le vor produce din cauza depresiilor din copilărie . Nu încerc să fiu cârcotaş şi să prezint doar partea neagră a societăţii . Prezint e colo până colo umilul drum către inuman şi mizerie .

Pe acest blog am ales să prezint un pic din realitatea care ne înconjoară . Nu-ţi dau un exemplu şi nici că încerc să privesc problema dintr-un unghi şi atât . Am menţionat că preacurvia este păcat , vă las pe voi să vă documentaţi şi v-am oferit şi un blog ca resursă . Nu încerc să-mi impun o idee şi nici că vreau ca tu cititorule să înveţi de bine ce-ţi spun eu . Îţi fac cu mâna atât cât se poate , îţi dau pe la ochi cu scheletul de dedesupt , dacă doreşti bineînţeles . Restul este treaba ta şi-ţi stă în putere dacă să faci o anumită decizie sau o alta . Nu sunt în măsură să definesc binele sau răul şi decât să aberez pe dinafară mai bine te atenţionez asupra acestor lucruri mai obscure .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *