Sesiune

Sesiunea scoate ce e mai rãu din studenţi. Nervi, tensiune, pierdere de vreme şi din nou nervi. Oameni pe care în timpul anului nu i-ai auzi spunând ceva urât, acum îi vei auzi înjurând la orice micã chestie…orice te scoate din minţi şi te face sã ţipi şi sã trânteşti lucruri.

Sesiunea e o pierdere de vreme, pentru cã în alea trei sãptãmâni te simţi vinovat dacã ai face orice altceva decât sã stai în casã sau la bibliotecã şi sã citeşti. Bineînţeles cã sfârşeşti doar prin a sta în casã şi a face absolut nimic. Au loc discuţii de genul

„- Hai sã ieşim undeva, cã-i sâmbãtã seara.

– Ah, nu pot…am douã proiecte de facut pentru luni.
– Hai cã oricum nu faci nimic.
– Pãi tocmai acum mã apucam.
(trei ore mai târziu)

– Ai scris ceva pânã acum?
– Încã nu.”
Trei sãptãmâni degeaba.

În plus, atâta tensiune (şi nu mã înţelegeţi greşit…tensiunea vine din – „OMG am examen mâine!”, nu din prea mult studiu, nu e vorba de un stres intelectual, creier suprasolicitat; e doar ideea cã ai nişte examene de dat, cã au şi ele o anumitã greutate şi nah…e naşpa sã le spui alor tãi cã iar ai restanţe) te apasã şi trebuie s-o elimini cumva. Existã trei variante: sex, ţigãri şi sport. Şi de aici apar restul problemelor – cei care fac sport pierd vremea fãcând sport, în loc sã înveţe (glumesc, ei sunt cei mai câştigaţi, mãcar o sã fie în super formã fizicã dupã sesiune), cei care fumeazã, fumeazã şi mai mult decât de obicei, cheltuind toţi banii pe ţigãri…iar cei care aleg varianta cu sexul (şi aici intrã majoritatea)…oh well…şi de aici apare o nouã serie de probleme.

Dacã eşti tip şi eşti deja într-o relaţie, gagicã-ta o sã se enerveze ca o ţii prea mult timp ocupatã şi din cauza ta nu ia examenele, daca nu ai cu cine, o sã ai multe relaţii de o noapte pe care este probabil sã le regreţi apoi (sau nu), dacã nu ai cu cine şi nici nu reuşeşti sã gãseşti…atunci te afli într-o situaţie foarte tristã, în care tensiunea ta se dubleazã. Cea mai bunã opţiune este sã fii tipã şi sã fii într-o relaţie destul de ok…prietenul tãu o sã fie foarte fericit în sesiune J Ah da…o sa cheltuiţi o gramadã pe prezervative. Mai bine decât pe ţigãri, nu? Sau…şi pe prezervative şi pe ţigãri? Mãcar n-o sã mai fiţi stresaţi!

Tot în sesiune apar cele mai ciudate reacţii. Gen, te întâlneşti cu o colegã sã vã duceţi împreunã la examen…şi în metrou încercaţi sã mai bagaţi repede ceva în creieraş. Cu manualele în mânã, în aglomeraţia de la 8 dimineaţa de la Dristor, vã apucã o crizã de râs nebun – no particular reason…pur şi simplu râdeţi. Şi dureazã cam pânã ajungeţi la Victoriei aşa… Sã fie asta partea bunã a sesiunii? Râsul ãsta sãnãtos, fãrã motiv?

Desigur, de pe urma sesiunii au de câştigat comercianţii de Cola şi de RedBull. În perioada asta se consumã cantitãţi industriale. Şi cafea, normal…la un moment dat, oricãrui student îi va curge cafea prin vene în loc de sânge. De aceea, dupã sesiune, dormi vreo sãptãmânã neîntrerupt, cu pauze de bãut apã….numai ca sã scoţi cafeaua aia din sistem.

Acestea fiind zise…sã continuãm distracţia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *