Nostalgii (teaser)

Zilele trecute vorbeam despre nostalgia care m-a apucat atunci când am rulat iar Windows XP. Deşi de data asta aveam de 8 ori mai mulţi rami la dispoziţie, 2 procesoare a căror putere însumată este de vreo 3 ori cât a celui de pe vechiul desktop, o placă video care singură ar avea o putere comparabilă cu întregul sistem de pe care rulam eu XP acum câţiva ani buni, tot nu m-a mulţumit privind din punctul de vedere al utilizării.

Deh, sunt linuxist acum, nu mă mai mulţumesc cu puţin. Vreau să mă “murdăresc” pe mâini cu consola, să folosesc Joe, nu Notepad şi aşa mai departe. Oricum, a fost o experienţă plăcută, să utilizezi din nou sistemul de operare pe care ai pus prima dată mâna, cu care te-ai familiarizat şi cu care ai învăţat cu ce se mănâncă un calculator.

Şi totuşi, oare Windows XP este singura chestie din trecut care mă face să mă gândesc cum era “pe vremuri” ? Ei bine, nu! Azi am făcut curăţenie generală la mine în cameră casă şi am dat peste ceea ce nici nu mă aşteptam. Am dat peste “abecedar”, peste primele manifeste Linux pe care le-am citit. Pot spune că am făcut un pas în timp şi m-am întors la zilele în care mai puneam 10.000 de-o parte, ca să-mi cumpăr revistele “ălea cu cd”. Deh, e un fapt bine cunoscut că omul are nevoie întotdeauna de informaţii şi de ceva care să-l ţină ocupat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *