Joaca de-a chibritele

Sunt cateva chestii pe care nu mi le explic… Una dintre ele este, cu precadere, tot entuziasmul asta cu care animalele sunt puse sa se lupte ori sunt chinuite, pentru spectacolul si satisfactia unor oameni fara pic de minte. Si aici incadrez luptele de caini, coridele, cursele de cai, melci, popandai si cu ce s-or mai face, vanatorile de dragul de a trage cu pusca etc.

Daca exista vreo explicatie rationala as dori din tot sufletul sa o aud…

Am vazut ieri pe Realitatea un asa zis spectacol foarte urmarit si foarte cunoscut in care se dadea drumu la o gasca imensa de oi pe o strada, bineinteles asigurata de niste chestii de metal care sa fereasca publicul de eventualele accidente. Ei bine, oile alea care nu aveau nicio vina saracele, alergau de nebune pe traseu, faceau si atac de cord naiba pe acolo. Si pentru ce, ca nici macar nu e fun? Ce e asa interesant sa vezi niste oi fugind, du-te la stana si uita-te acolo daca tot te pasioneaza.

Si asta e nimic pe 2 fata de ce alte placeri interzise mai au oamenii cu animalele lor. Daca au ajuns sa isi bata javrele (de la pitbull si boxer in sus) ca sa la inraiasca si apoi sa le omoare ei cu mainile lor in lupte :|. Daca atat de evoluati suntem, chiar ca raman fara cuvinte. Sa nu zic de acei oameni cu stare care o ard prin paduri si impusca tot ce le iese in cale… fara nici un rost, doar de placere sadica. E ca si cum eu mi-as lua o pusca d-aia smechera si as iesi, sa zic, pe la universitate, si as incepe sa impusc ce imi iese in cale, doar de fun… Goin’ Huntin’! Si daca tot e vorba de cruzime… ce sa mai zic de cum sunt omorate focile. Mie nu mi se pare deloc normal, etic sau corect.

Daca animalele ar avea la dispozitie o zi in care sa isi bata in halul asta joc de oameni, fac pariu ca ar face-o.

Nimic nou, nu ne pasa, aiurea lege de protectie a animalelor, it’s crap!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *