Din comoditate…

… nu am acumulat experienţă solidă într-ale gătitului. Ce-i drept, nu mă îndoiesc de faptul că dacă aş pune mâna pe o carte de bucate şi nişte chef (şi curaj 🙂 ) ) aş scoate măcar o chestie… mâncabilă. Ştiu totuşi să fac nişte sandwich-uri şi o cafea inegalabile! (pe surse 😛 )

***Iar acesta este răspunsul la provocarea Corinei de a-mi expune (anti) talentul în bucătărie.

Ce-i drept, am două “capodopere” la activ la acest capitol, un chec făcut prin anii “tinereţii” mele, prin liceu, împreuna cu my Corina şi un absolut minunat orez cu dovlecei (parcă) realizat cu măiestria dragei mele surioare, Sorina.

Checul “Madacora”, căci aşa a fost botezat, a reprezentat o prelucrare a reţetei originale dintr-o oarecare carte de bucate. Realizat din diverse ingrediente, pe care nu le mai ţin minte, nişte bicarbonat stins cu apă minerală [din ciclul „ia şi învaţă şi tu”, vasta experienţă îşi spune, deci, cuvântul 🙂 ) ] şi variate tipuri de gem… la greu, a fost turnat într-o formă specifică checului şi apoi băgat la cuptor (ce poate fi mai simplu de atât?!?!?). Precizez însă că ar fi trebuit să încărcăm compoziţia în două astfel de “recipiente”, pentru că spre sfârşit… a cam dat pe afară. Cu toate acestea, produsul final a fost delicios!

Cât despre orezul cel minunat cu dovlecei, el a fost realizat după o excursie în junglă (a se citi piaţă). După adunarea celor necesare, eu şi Sorina ne-am apucat cu drag şi spor de reţeta scrisă pe spatele ambalajului de orez. Ce trebuie menţionat şi în acest caz este faptul că am folosit nişte cantităţi impresionante (industriale aş putea spune), motiv pentru care am realizat o cantitate de orez demnă de o cantină. Cu toate acestea, nu pot spune decât că a ieşit un orez nemaipomenit… îndeajuns pentru tot cartierul! Deh, experienţa!3-crispy-strips

E bine măcar că avem KFC care, deşi nu face chec cu gem de toate naţiile pe stil “toate-ntr-unul” şi nici orez cu dovlecei, face nişte aripioare de pui extrem de picante de care mi-e greu să cred că nu ai auzit… şi anume the famous Crispy Strips. Ar fi o chestie dacă ar avea şi livrare la domiciliu… chiar şi la ore mai “indecente”. Nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *