Detectivii particulari

Detectiv Holmes. Sherlock Holmes. Un fel de Bond al detectivilor particulari. Si totusi care e faza cu detectivii particulari? De data asta sunt cam in impas, pentru ca nu cunosc pe nimeni care sa practice aceasta “meserie” (nu stiu daca e o meserie propriu-zisa), iar cei de la “Tradati in dragoste”…ei bine, emisiunea e regizata, asa ca aia nu se pun.

Revenind la ce ma intereseaza, sunt tare curios cam cum lucreaza un detectiv particular. Colaboreaza cu politia, e pe cont propriu, actioneaza numai la comanda? Habar nu am. Eu unul am un stereotip in cap: detectivul particular are un birou intr-o cladire mai ferita, la care ajungi doar daca stii unde e sau daca te ratacesti. El are palton maron sau negru si fumeaza mult! E nebarbierit tot timpul si are un inel de aur pe inelarul de la mana stanga. E clar ca sunt departe de adevar.

Ce fac detectivii particulari? Pai, in afara de urmarirea soti(i)lor infideli/e, ei se mai ocupa si de alcatuirea arborilor genealogici ai familiilor cu posibili bogatasi in familie. Nu oi fi si eu vreun stra-stra-stra-stra-stra-stra-stra-nepot al lu’ Mihai Viteazul? Aaaa…sau al lui Tepes, ca bunicii din partea tatalui stau in Vlad Tepes. Ia sa caut un detectiv sa investigheze. Ca va trag in teapa acum, ce barda mea!

So, ce parere aveti voi de detectivii particulari?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *