Campanie! Acum, aici, pe loc!

Primele impresii de la locul faptei

Dacă vrei să faci un lucru bun şi să ai şi rezultate, trebuie să ştii de unde să apuci problema şi să cunoşti exact locul unde vrei să ajungi. Aşa e şi în cazul campaniilor electorale care au cam început. Ce pot să zic, în afară de micii, berea şi micile atenţii pe care partidele le oferă în timp şi spaţiu real, restul sunt promisiuni pe care o să le uite instant politicienii de astăzi, după ce se vor instala la biroul noului post. Nimic nou până acum.

Oamenii se înghesuie la chestii gratis azi, pe ei îi impresionează mai mult un sac de cartofi şi o sticlă de ulei decât realizările unui om care şi-ar dori, cum spune el, să schimbe ceva şi în plus, cercetările ar arăta că şi poate… Nu ştiu dacă se vede unde bat.

Concret

Azi am fost pe teren, am vorbit cu oameni diverşi, din mediul rural şi din mediul urban, le-am ascultat aceleaşi nemulţumiri pe care le-am auzit mereu şi la tv şi în faţa blocului. Cu toate astea, o brichetă sau un breloc i-a făcut mai fericiţi. Nu au stat să asculte însă argumentele noastre, destul de solide pot să zic. Unul dintre cei abordaţi a fost la început pornit clar pe noi, ne-a spus că el nu face, nu drege, nu merge, nu crede, că nu suntem deloc convingători… Era ferm convins că îl va vota pe cel care îi dă sacul cu cartofi… Ce-i pasă lui de străzile care erau ca dracu’ pe acolo… lui să îi facă provizia pe o săptămână şi e fericit. După ce a primit un c*c*t de plastic a zis cică: “da’ voi vă pricepeţi aşa să manipulaţi oamenii, pe mine m-aţi convins, gata!”. Frate, ce manipulare? Dacă asta numeşti tu manipulare, stai să îmi vezi şantajul emoţional că atunci o să te apuci să donezi bani partidului.

În fine, cu asta vreau să demonstrez că nu ne-am europenizat deloc, tot în văgăuna noastră cu iz comunist o ardem dubios. Ei ne dau şi noi primim bucuroşi… Nu, nu e vina lor, a celor care primesc, pentru că n-au… Nimeni nu îţi zice să nu iei, dar când alegi ceva, alege cu cap, nu aşa. Că mulţi promit… iar strategiile de campanii electorale acum nu mai sunt cu argumente şi fapte, acum se face apel la sensibilitatea poporului şi Slavă Cerului că avem un român sensibil şi plin de nevoi!

Campanie plăcută…

“In violent times, you shouldn’t have to sell your soul” e deja fumată!

(P.S.: Nu menţionez numele partidului, nu de alta dar pe blogul ăsta, cât îl moderează persoana mea, nu se face campanie moca pentru nimeni!)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *